opc_loader

Wensenlijst

Vrouwenmantel 20 gr

Artikelnr: TKVM40

Vrouwenmantelthee heeft licht krampwerende eigenschappen en wordt daarom ingezet bij atypische diarree. Let op: bij diarree die langer duurt dan 2 dagen moet je een arts raadplegen. Vrouwenmantel wordt vooral gezien als vrouwenplanten, die toepassing vinden bij pijnlijke menstruatiestoornissen, overgangsklachten en witte vloed.

Lees onder verder

3,65
Zet op wensenlijst
Extra informatie

Tijdens de zwangerschap zou de plant de baarmoeder versterken en bij jonge moeders de melkproductie stimuleren. Als gorgeldrankje hebben de samentrekkende eigenschappen een positief effect op ontstekingen in de mond- en keelholte. Werking uitwendig in stempels of kompressen helpt vrouwenmantel bij een onzuivere huid en eczeem. Bij aften tip je aan met tinctuur. Bij wonden en zweren en vaginale jeuk, bij zweren, slecht helende wonden, bloedingen en aambeien wordt ze uitwendig gebruikt, in kompressen en baden.

De plant is enerzijds geschikt voor het venus type vrouw, lief, zacht, meegaand en altijd vriendelijk, met weinig ik-kracht en slecht voor zichzelf opkomend. Vrouwenmantel helpt de ware aard naar boven halen en geeft meer assertiviteit en daadkracht. Anderzijds ook juist voor de stoere mars vrouw, die te veel wil en te weinig ruimte geeft aan haar emoties. Vrouwenmantel helpt dan haar hardheid te verzachten. Het hele kruid is te gebruiken. Vrouwenkwalen regulerend, bloedstelpend bij hevige menstruatie en stimulerend bij een te zwakke. Bij menstruatiepijn, P.M.S., nerveuze aandoeningen en overgangsklachten. Ontstekingen van baarmoeder, eierstokken en witte vloed. Versterkt en herstelt de baarmoeder.

Beoordelingen (0)
Vrouwenmantel 20 gr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Vrouwenmantel 20 gr


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items