opc_loader

Wensenlijst

Hibiscus 60 gr

  1. Vol met antioxidanten
  2. Bloeddruk 
  3. Bloedvetwaarden
  4. Anti bacterieel
2,95
Zet op wensenlijst
Extra informatie

1. Vol met antioxidanten
Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen helpen weren die schadelijk kunnen zijn voor je cellen. Hibiscusthee is rijk aan krachtige antioxidanten en kan daarom ziekte voorkomen die wordt veroorzaakt door de opbouw van vrije radicalen. Bij een studie naar ratten verhoogde hibiscusextract het aantal antioxidantenzymen en verminderde het de schadelijke effecten van vrije radicalen tot 92 procent. Een ander onderzoek met ratten kwam met gelijkende resultaten. Hierbij werd aangetoond dat delen van de hibiscusplant, zoals de bladeren, over krachtige antioxiderende eigenschappen beschikken. Houd echter in gedachten dat deze dieronderzoeken gebruik maakten van geconcentreerde doses hibiscusextract. Meer onderzoek is vereist om te bepalen hoe de antioxidanten in hibiscusthee invloed hebben op mensen.

2. Kan de bloeddruk helpen verlagen
Een van de meest indrukwekkende en bekende voordelen van hibiscusthee is dat het de bloeddruk kan verlagen. Een hoge bloeddruk kan op termijn extra spanning op het hart leggen waardoor het kan verzwakken. Een hoge bloeddruk is ook in verband gebracht met een verhoogd risico op hartziekte. Verschillende studies hebben uitgewezen dat hibisusthee zowel de systolische (bovendruk) als diastolische (onderdruk) bloeddruk kan verlagen. Bij een studie kregen 65 ouderen met een hoge bloeddruk hibiscusthee of een placebo. Na zes weken hadden degenen die hibiscusthee dronken een aanzienlijke daling van de systolische bloeddruk, vergeleken met een placebo. Een review uit 2015 van vijf studies ondervond dat hibiscusthee zowel de systolische als de diastolische bloeddruk respectievelijk met gemiddeld 7.58 mmHg en 3.53 mmHg verlaagt. Hoewel hibiscusthee een veilige en natuurlijke manier kan zijn om de bloeddruk te verlagen wordt het niet aanbevolen voor mensen die aan de hydrochloorthiazide zitten, een vochtafdrijvend middel om een hoge bloeddruk te behandelen, aangezien ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Kortom: Sommige studies hebben aangetoond dat hibiscusthee de systolische en diastolische bloeddruk kan verlagen. Neem het echter niet als je aan de hydrochloorthiazide zit, zodat ze elkaar niet in de weg zitten.

3. Kan de bloedvetwaarden helpen verlagen
Behalve dat hibiscusthee de bloeddruk kan verlagen, hebben sommige studies ook aangetoond dat de thee de bloedvetwaarden kan verlagen, wat nog een risicofactor is voor hartziekte. Bij een studie kregen zestig diabetici hibiscusthee of zwarte thee. Na een maand hadden degenen die hibiscusthee dronken meer van het goede HDL-cholesterol en een verlaagd totaal cholesterol, ‘slecht’ LDL-cholesterol en minder triglyceriden. Een andere studie onder mensen met het metabool syndroom ondervond dat het nemen van 100 mg hibiscusextract per dag was gelinkt aan een verlaagd totaal cholesterol en een verhoogd HDL-cholesterol. Andere studies kwamen echter weer met conflicterende resultaten. Een review van zes studies met 474 deelnemers concludeerde dat hibiscusthee het bloedcholesterol en de triglyceridenwaarden niet aanzienlijk verlaagt. De meeste van deze studies waren daarbij gericht op mensen met specifieke aandoeningen zoals het metabool syndroom en diabetes. Meer grootschalige studies naar de effecten van hibiscusthee op het cholesterol en de triglyceridenwaarden zijn vereist om de werking op de algemene bevolking te bepalen.

Kortom: Sommige studies hebben aangetoond dat hibiscusthee het cholesterol en de triglyceriden kan verlagen bij diabetici en mensen met het metabool syndroom. Andere studies kwamen echter met conflicterende resultaten. Meer onderzoek is vereist onder de algemene bevolking.

4. Kan gezond zijn voor de lever
Van eiwitproductie en galexcretie tot het afbreken van vetten, je lever is essentieel voor je algehele gezondheid. Studies hebben aangetoond dat hibiscus de gezondheid van je lever kan bevorderen en het op efficiënte wijze kan laten blijven functioneren. Een studie onder negentien mensen met overgewicht ondervond dat het nemen van hibiscusextract gedurende twaalf weken leververvetting verbeterde. Deze aandoening kenmerkt zich door de ophoping van vetten in de lever en kan leiden tot leverfalen.  Een studie naar hamsters heeft ook de leverbeschermende werking van hibiscusextract ondervonden. Een behandeling met hibiscusextract verminderde de markers van leverschade. Een andere dierstudie wees uit dat bij ratten die hibiscusextract kregen de concentratie van verschillende ontgiftende enzymen in de lever tot 65 procent verhoogde  Deze studies onderzochten echter allemaal de effecten van hibiscusextract, in plaats van hibiscusthee. Meer onderzoek is vereist om te weten hoe hibiscusthee de lever beïnvloedt.

Kortom: Studies naar mensen en dieren hebben aangetoond dat hibiscusextract gunstig kan zijn voor de lever door het aantal ontgiftende enzymen te verhogen en leverschade en leververvetting te verminderen.

5. Kan gewichtsverlies bevorderen
Verschillende studies wijzen uit dat hibiscusthee in verband kan worden gebracht met gewichtsverlies en bescherming tegen obesitas. Bij een onderzoek kregen 36 deelnemers met overgewicht hibiscusextract of een placebo. Na twaalf weken verminderde het hibiscusextract het lichaamsgewicht, lichaamsvet, de BMI en de heupomvang . Een dierstudie kwam met gelijkende resultaten, waarbij muizen die gedurende zestig dagen hibiscusextract kregen minder lichaamsgewicht hadden. Het huidige onderzoek beperkt zich tot geconcentreerde doses hibiscusextract. Meer studies zijn vereist om te bepalen hoe hibiscusthee invloed heeft op het gewichtsverlies bij mensen.

Kortom: Een aantal onderzoeken naar mensen en dieren hebben hibiscusextract in verband gebracht met minder lichaamsgewicht en vet, maar meer onderzoek is vereist.

6. Bevat stoffen die kanker kunnen helpen voorkomen
Hibiscus bevat veel polyfenolen, stoffen die sterke kankerwerende eigenschappen bevatten. Reageerbuisonderzoeken hebben indrukwekkende resultaten teweeggebracht wat betreft het effect van hibiscusextract op kankercellen. Bij een reageerbuisonderzoek vertraagde hibiscusextract de celgroei en invasiviteit van mond- en plasma celkanker  Een ander reageerbuisonderzoek wees uit dat het extract van hibiscusblad voorkwam dat prostaatkankercellen zich verspreidden. Hibiscusextract kan ook maagkankercellen tot 52 procent tegengaan volgens andere onderzoeken  Neem in acht dat in deze onderzoeken hoge doseringen hibiscusextract werden gebruikt. Onderzoek bij mensen is nodig om de effecten van hibiscusthee op kanker te beoordelen.

Kortom: Reageerbuisonderzoeken hebben ondervonden dat hibiscusextract de groei en verspreiding van plasma-, mond-, prostaat- en maagkankercellen vermindert. Meer onderzoek zou moeten worden gedaan om de effecten van hibiscusthee de beoordelen.

7. Kan bacteriën helpen bestrijden
Bacteriën zijn eencellige micro organismen die allerlei infecties kunnen veroorzaken, variërend van bronchitis en longontsteking tot urineweginfecties. Niet alleen heeft hibiscus een antioxiderende en een kankerremmende werking, sommige reageerbuisstudies hebben aangetoond dat het bacteriële infecties kan helpen bestrijden. Een onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat hibiscusextract de werking van E. coli kan belemmeren, een bacteriestam die symptomen zoals kramp, winderigheid en diarree kan veroorzaken  Een andere studie toonde aan dat het extract acht bacteriestammen bestreed en net zo effectief was als sommige medicijnen om bacteriële infecties te behandelen  Geen onderzoeken hebben echter gekeken naar de antibacteriële effecten van hibiscusthee, dus het is nog onduidelijk hoe deze resultaten zich vertalen bij mensen.

Kortom: Reageerbuisonderzoeken hebben aangetoond dat hibiscusextract bepaalde bacteriestammen kan bestrijden. Meer onderzoek is vereist om te bepalen hoe hibiscusthee bacteriële infecties bij mensen beïnvloedt.

Beoordelingen (0)
Hibiscus 60 gr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hibiscus 60 gr


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items