opc_loader

Wensenlijst

Fenegriek 125 gr

Artikelnr: TKF125

 Voor sporters
- Pms klachten
- Bloedsuikerspiegel

Lees onder verder

5,10
Zet op wensenlijst
Extra informatie

Fenegriek stimuleert de spiergroei. Hierdoor wordt het vaak gebruikt door sporters of door mensen die na platte rust door bijvoorbeeld een langdurige ziekte terug meer gaan bewegen. Fenegriek is eveneens een zeer goed kruid voor de vrouw. Het vermindert klachten als PMS, onregelmatige menstruatie, vermindert libido, menstruatiepijn en menopauze verschijnselen (opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, vaginale droogte en gebrek aan libido).

Fenegriek wordt veel gebruikt om slappe borsten te verstevigen. Fenegriek bevordert de borstvoeding wanneer deze niet goed op gang komt. Fenegriek wordt ingezet tijdens de laatste 6 weken van de zwangerschap. Het bevordert de tonus en elasticiteit van de baarmoeder. Fenegriek is goed voor het afslanken en voor gezonde cholesterol en ondersteunt bij afslankingskuren. Het absorbeert ook de af te voeren vetten en cholesterol. Het kruid vermindert ook het hongergevoel waardoor trek in zoetigheid en eten mindert.

Het vermindert ook constipatie en winderigheid. Fenegriek kan na 4 weken gebruik significant de bloedsuikerwaarden verlagen en kan te hoge suikerspiegel na de maaltijd (diabetes II) verminderen. Ten slotte zou fenegriek preventief en ondersteunend kunnen werken bij borstkanker. Uitwendig bij huid- en gewrichtsontsteking, nagelriemontsteking en cellulitis. De Chinese en Ayurvedische geneeskunde gebruikt het kruid traditioneel als versterkend middel, het wordt o.a. bij het reinigen van de ademwegen en als therapie bij huidirritaties toegepast.

Traditioneel werden plant en zaad in omslagen toegepast bij de behandeling van huidontstekingen, zweren en eczeem. Inwendig bij maagpijnen, diabetes en impotentie. Fenegriekthee: 1 lepel fenegriekzaad voor 1 kop fenegriekthee. Je kan fenegriekthee ook combineren met een andere kruidenthee die je zelf lekker vindt voor een andere smaak.

Beoordelingen (0)
Fenegriek 125 gr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fenegriek 125 gr


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items