opc_loader

Wensenlijst

Citroengras 35gr

Citroengras is een goede bron van vitamine A en C. Dat eerste is belangrijk voor een gezonde huid, maar bijvoorbeeld ook voor je haar en nagels. Zowel vitamine A als vitamine C zijn belangrijk voor de weerstand. Vitamine C staat daarnaast in positieve zin bekend om de vele antioxidanten die erin zitten.
Lees onder verder

2,95
Zet op wensenlijst
Extra informatie

Citroengras is een medicijn bij prikkelbaredarmsyndroom. Het zorgt ervoor dat de leukocyten of witte bloedcellen in grotere getale naar de geïnfecteerde plek in de darmen gaan, zo blijkt uit Japans onderzoek uit 2010. Uit een Braziliaans onderzoek uit 2009 bleek dat citroengras de werking van de macrofagen stimuleert. Macrofagen zijn stoffen die een zeer belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. De onderzoekers concludeerden dat hier de ontstekingsremmende werking van citroengras vandaan komt.

Citroengras bevat terpenen, alcoholen, ketonen, aldehyden en esters. De etherische olie van citroengras bestaat onder andere uit citral α, citral β, nerol geraniol, citronellal, terpinoleen, geranyl acetaat, myreceen en terpinol methylheptenoon. Verder bevat het de flavonoïden Isoorientin, isoscoparin, swertiajaponin, chlorogeenzuur, koffiezuur, luteoline, isoorientine 2’-O-rhamnoside, quercetine, kaempferol en apiginine. Deze stoffen zorgen ervoor de volgende eigenschappen: anti-amoeben, antibacterieel, tegen diarree, antidraadworm, antifungaal en anti-inflammatoire eigenschappen zijn onderzochjt door wetenschappers met positieve resultaten. Diverse andere effecten zoals antimalaria, antimutagenen, antimycobacteriële, en neurologische werkzaamheden zijn ook onderzocht. Citroengras blijkt een plant die rijk is aan antioxidanten. Bovendien kan het volgens de wetenschap hypoglykemie bestrijden. Al deze onderzoeken hebben hoopvolle resultaten voor de toekomst en bevestigen de brede inzetbaarheid in de traditionele geneeskunde. Bovendien is in 1986 al onderzocht dat citroengras geen nadelige effecten heeft voor het lichaam; het is een veilig geneeskruid.

Beoordelingen (0)
Citroengras 35gr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Citroengras 35gr


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items